Dissabte, 21 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

300 professionals d’arreu de Catalunya van rebre a Vilafranca el títol d’enòleg

El conseller d’agricultura, Jordi William Carnes, acompanyat del director general de l’Incavi, de l’alcalde de Vilafranca i del president de l’Associació Catalana d’Enòlegs, va lliurar dimarts les certificacions per l’habilitació de la professió d’enòleg.

El conseller també va respondre les preguntes de la premsa respecte alguns temes que preocupen al sector. En referència al problema del preu del raïm, va reclamar a les dues parts enfrontades que es busqui un clima de consens pel be del sector. Pel que fa a la reclamació d’Unió de Pagesos, que la Generalitat participi a la taula negociadora el conseller va apuntar que si una de les dues parts no ho vol, en aquest cas les empreses elaboradores, l’administració no hi entrarà. El conseller recorda que la compra de raïm és un procés de lliuremercat. De tota manera el conseller ha llançat missatges al sector empresarial perquè faci un esforç per arribar a acords amb els pagesos. Un altre tema d’actualitat és la possibilitat que el ministeri d’educació retiri la carrera universitària d’enologia, fet pel qual la Generalitat ha mostrat la seva oposició , i segons s’apunta hi ha la possibilitat que el ministeri es replantegi la seva decisió. En relació a l’acte que es va celebrar ahir a Cal Bolet el director de l’Incavi, Joan Aguado, va recordar que es tractava d’un reconeixement a les persones que han fet la feina d’enòlegs durant molts anys. Ha estat un procés llarg i complex, que , després de l’anàlisi de les sol·licituds va finalitzar ahir amb el lliurament de més de 300 diplomes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: