Divendres, 20 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fundació Privada Mas Albornà farà un projecte de sensibilització en gestió de residus, als Monjos

L’Agència de Residus de Catalunya ha atorgat a Fundació Privada Mas Albornà, entitat dedicada a la integració social i laboral de les persones amb discapacitat psíquica i malaltia mental de l’Alt Penedès, una subvenció per tirar endavant un projecte de sensibilització en gestió de residus domèstics.El projecte que, sota el lema Tria bé!… i dóna vida, promourà la reducció, la reutilització i el reciclatge dels residus, es desenvoluparà durant els propers mesos a Santa Margarida i els Monjos.

La iniciativa és fruït de l’acord entre Mas Albornà i el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament, i compta amb la col·laboració del Molí de Foix i del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Intermunicipal Penedès–Garraf.

Neus Casals, responsable de projectes de la Fundació, explica que la iniciativa forma part d’ una nova línia de treball que han encetat dedicada als serveis ambientals.

 

La campanya té com a finalitat conscienciejar la població sobre la importància de la correcta gestió dels residus, mitjançant accions de comunicació i educació mediambientals desenvolupades per un col·lectiu de persones amb discapacitat.

 

L’ objectiu final, segons el tècnic de Medi Ambient dels Monjos, és reduir el volum de brossa inorgànica que genera el municipi.

 

El projecte té doble valor atès que a més de preveure el desenvolupament de tasques de sensibilització ambiental, és una eina excel·lent per donar a conèixer la capacitat de treball i participació social de les persones amb discapacitat.

Algunes de les accions previstes són visitar els veïns del municipi mitjançant un porta a porta per a explicar-los els objectius de la campanya i lliurar-los materials divulgadors diversos, xerrades divulgadores, tallers ambientals, tenir un punt d’informació al mercat setmanal, fer circular un vehicle promocional i fer una festa de cloenda amb un espectacle teatral sobre residus, entre d’altres.

L’equip humà que portarà el pes de la campanya estarà format per un responsable i dos treballadors amb discapacitat de la Fundació Mas Albornà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: