Divendres, 20 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es reuneix del Pacte de Sant Martí, un grup de treball intercomarcal per parlar d’infrastructures

La Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú ha estat el marc escollit per aplegar avui la sisena trobada del Pacte de St. Martí, grup de treball intercomarcal per al foment d’estudis tècnics que contribueixin a la implantació d’una xarxa d’infrastructures i de serveis de comunicacions “integrada, eficient i sostenible” en l’àmbit de les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.

El Pacte, constituït el juny de l’any 2004 pels presidents dels quatre Consells Comarcals de l’àmbit i pels alcaldes de les capitals corresponents, s’ha reunit ara per conèixer l’esborrany de proposta tècnica de xarxa viària i ferroviària elaborada per Barcelona Regional, empresa pública amb un sòlid prestigi en el camp de la enginyeria i la planificació territorial i urbanística. El document de treball presentat ha pres en consideració les propostes dels diferents estaments involucrats en la implantació d’infrastructures de comunicació en els quatre territoris del Pacte –sobretot Generalitat, Fomento i els mateixos ens locals-, per plantejar una proposta de síntesis. De fet, el gerent del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Jordi Cuyàs, ha comentat a la nostra emissora que l’estudi no està tancat, i que és una proposta que de moment parteix d’una premissa tant important com entendre que no cal que tot el trànsit passi per aquesta zona.

Segons Cuyàs, aquesta qüestió permet mirar-se també d’altres infrastructures de manera diferent i més global.

Partint també del punt de vista que no és un projecte tancat, el gerent del Consell Comarcal de l’Alt Penedès comentava que hi ha encara dos temes importants sobre els que s’ha d’acabar de concretar.

 

Després de la reunió de la Masia d’en Cabanyes, Barcelona Regional ha de reformular el seu projecte en base a les consideracions plantejades per les vuit institucions del Pacte, que es tornaran a reunir per fer-ne la recepció definitiva abans de l’estiu, i el trametran, tot seguit, a les administracions superiors perquè el tinguin present en la planificació de les infrastructures de transport de la seva respectiva competència.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: