Divendres, 20 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Conseller d’Indústria Josep M Rañé ha presidit l’acte de commemoració dels 20 anys de Formació

L’acte s’ha fet a la Fassina aquesta tarda, amb presència de gran nombre dels polítics, tècnics i empreses que han passat per els diferents plans d’ocupació al llarg d’aquest 20 anys. El regidor de treball de l’Ajuntament, Francisco Romero, ha comentat que des del 1986 en que es va posar en marxa el Centre Ocupacional Francesc Lauyret, s’han fet més de 60.000 hores de formació, s’han posat en marxa 18 escoles taller i tallers ocupacionals.

L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, ha comentat també que l’aposta que es va posar en marxa l’any 1986 responia a les necessitats del moment, en que hi havia una taxa d’atur del 18%, i que calia dur a terme accions de xoc per solucionar-ho. El fruit d’aquella iniciativa és el que es viu avui en dia amb els actuals plans d’ocupació.

 

Per la seva banda, el conseller Rañé ha felicitat l’ajuntament i la vila per aquesta tasca de 20 anys, que avui dia continua i que cal adaptar contínuament a les noves necessitats d’un mercat laboral canviant i en evolució. Davant dels nous reptes cal aplicar noves respostes, que passen per superar els problemes del passat i centrar-se en la competència del mercat i l’amenaça de la globalització.

 

En aquest sentit, Rañé apuntava que des del govern de la Generalitat es dona el màxim suport a les empreses, però que cal que siguin aquestes les que realment desenvolupin polítiques de competitivitat que les faci ser presents a la primera línia, i que sovint passen per millorar també la formació.

 

L’acte ha servit també per fer un reconeixement públic als polítics que des de diferents regidories han tirat endavant aquests anys polítiques de foment de l’ocupació a Vilafranca, i també a l’oficina del servei d’ocupació de la generalitat, antic INEM, així com als sindicats que des de les seves posicions han donat suport a aquestes polítiques i han ajudat a fer-les possibles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: