Divendres, 20 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vaga de metges té un seguiment del 95% a l’ Hospital Comarcal de l’ Alt Penedès

A Vilafranca, la convocatòria d’aturada que ha fet el Sindicat de Metges de Catalunya tan sols afecta l’ Hospital, on segons fonts mèdiques el seguiment és del 95% dels professionals.

Les reclamacions dels metges passen perquè s’elabori un pla de recursos humans a la sanitat pública, que adapti les plantilles d’ ambulatoris i hospitals a la demanda assistencial, o perquè als ambulatoris la visita sigui de 10 minuts per pacient. També reivindiquen la creació d’ un organisme de negociació amb la conselleria de Salut.

El Dr. Sergi Martínez de l’ Hospital Comarcal de l’ Alt Penedès destaca per sobre de la resta de peticions, la necessitat de disposar d’un conveni laboral facultatiu.

Quant a la demanda de més professionals, El Dr. Martínez, que porta uns anys treballant a l’ Hospital de Vilafranca, explica que l’ augment de la pressió assistencial és molt evident en els darrers temps.

Els metges són conscients dels maldecaps que la vaga de 3 dies originarà als pacients, però els demanen que no vagin a Consultes Externes.

 

Totes les visites, proves realitzades per metges i activitat quirúrgica d’ aquests 3 dies s’ haurà de reprogramar de nou, excepte en aquells casos de pacients no ajornables o que el metge no faci vaga, que són un 5% del total de metges de l’ Hospital.

En canvi, funcionen amb normalitat els serveis que no són atesos per metges com radiologia, dietètica, fisioteràpia i rehabilitació, les cures d’ infermeria, de rehabilitació cardíaca, diabetològica, neumològica, així com les analítiques i diverses proves.

En cas que el sindicat Metges de Catalunya i la conselleria de Salut no arribin a un acord en els propers dies, els metges ja han convocat una nova aturada de 3 dies per a la setmana vinent.

 

Tan aviat com sigui possible l’Hospital es posarà en contacte amb les persones afectades per programar novament l’activitat anul·lada a causa de la vaga.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: