Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comencen els treballs de remodelació de l’antiga N-340 als Monjos

A finals d’aquesta setmana és previst que comencin les obres de l’avinguda Catalunya dels Monjos per recuperar l’antiga N-340 i convertir-la en un eix central del municipi. Una mena de carrer major al voltant del qual s’articula una part essencial de la vida social i econòmica del municipi, sense oblidar la seva funció de via important per a vianants i per al trànsit rodat.

Aquesta remodelació forma part d’un projecte molt més ampli que defineix l’actuació urbanística que s’ha de fer en tot el tram de l’antiga carretera des de l’entrada dels Monjos fins la sortida de la Ràpita. En primer lloc s’actuarà sobre l’Avinguda Catalunya dels Monjos en dues fases que es faran simultàniament: la primera que va des de l’Avinguda de Cal Salines fins el carrer Anselm Clavé i la segona que crearà una plataforma única en forma de plaça des del carrer Anselm Clavé fins el riu. En total s’actuarà sobre uns 400 metres de travessia urbana. Aquestes obres és previst que finalitzin a finals de l’estiu, si bé s’espera que el tram central situat davant l’Ajuntament pugui estar llest abans de la festa major.

Quan les obres dels Monjos estiguin enllestides o pràcticament a punt de finalitzar, es començarà l’actuació a l’Avinguda Penedès de la Ràpita, en un tram d’uns 150 metres, comprès entre el carrer de la Mare de Déu i el de la Tallada, just a la part central d’aquest nucli urbà.

L’empresa Cisteró serà l’encarregada de l’execució del projecte per un valor de més de 1.200.000 euros en el tram dels Monjos i 815.000 en el de la Ràpita.

 

El projecte es finançarà amb fons de la Diputació de Barcelona i la Generalitat a través del Pla Únic d’Obres i Serveis, a més de l’aportació municipal, i una petita part a càrrec dels veïns de la carretera.

A l’entrada dels Monjos per la zona del mercat dels diumenges es plantaran arbres a banda i banda de carrer, es farà una rotonda per reduir la velocitat dels vehicles i s’ampliaran les voreres que inclouran aparcaments a cada cantó. A l’alçada de l’edifici de l’Ajuntament el carrer s’eixamplarà i es convertirà en una àmplia plataforma que inclourà la Plaça de l’Església, els accessos al Molí del Foix, la Plaça del Passeig Fluvial, enllaçant ja amb la Plaça Europa. Tot plegat fins l’alçada de l’Avinguda de Cal Rubió.

Des d’aquest punt fins l’entrada de la Ràpita es farà una actuació similar a la de l’entrada dels Monjos, amb vorera a un costat i un carril bici; i just al final una rotonda regularà el trànsit de l’Avinguda del Centre, l’Avinguda Tres Pins, el carrer Antistiana i la prolongació de l’Avinguda Penedès.

Una vegada ja dins l’Avinguda Penedès els arquitectes han dissenyat un espai similar al de l’entrada dels Monjos amb voreres amples, aparcament a banda i banda de carrer i espai per terrasses. Finalment davant de l’Església, de les escoles i de la Plaça del Centre, el carrer es torna a eixamplar formant una gran plaça fins passada l’escola Sant Domènec, on es crear un carrer ample fins a enllaçar amb l’accés a Cal Claramunt.

A tot el tram a remodelar s’inclourà un carril bici que, a la llarga, connectarà els dos nuclis de població.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: