Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bodegues Miquel Torres forma part del Patronat de la Fundació privada del Món Rural

Divendres coincidint amb l’ assemblea del Congrés del Món Rural, a l’ ajuntament de Vilafranca es va reunir el Patronat de la Fundació Privada del Món Rural sota la presidència del conseller d’Agricultura, Antoni Siurana.

 

Els patrons de la Fundació són 10 empreses catalanes, la major part d’ elles vinculades al sector de la indústria agroalimentària, entre les que hi ha la penedesenca Bodegues Miquel Torres. El director del departament Família del celler vilafranquí, Joan Font, ha estat nomenat avui vocal del Patronat de la Fundació.

Aquesta Fundació neix per activar els treballs i els debats sorgits en el Congrés del Món Rural 2006, que finalitzarà el proper mes de maig. Entre els seus objectius hi ha la millora de les relacions entre el sector productor i el transformador, com ha explicat el conseller Siurana.

 

A partir de les conclusions del Congrés Rural’06, la Fundació Privada del Món Rural començarà a treballar i segons ha assegurat Siurana, el departament d’ Agricultura en garantirà el pressupost.

Quan al sector de la vinya, el conseller ha assegurat que el seu futur serà bo si s’ aplica el Pla Sectorial i es redrecen les conseqüències dels plans de reestructuració que van comportar una proliferació de plantació de vinya poc adient per a l’ elaboració de vi.

 

Segons Siurana hi ha d’haver canvis a la Llei del Vi, una major promoció dels Consells Reguladors i de les DO, una aposta per les marques, reforçar la projecció de vi de qualitat per part de les cooperatives i col.laboració entre el sector productor i el sector elaborador.

 

 

El conseller d’ Agricultura creu que les bases per solucionar-ho hi són, però els excedents de producció no és una qüestió que es pugui solventar en un o dos anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: