Dissabte, 21 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat ha presentat l’estudi de traçat de la futura línia orbital ferroviària, que unirà Vil

Es construirà una nova línia ferroviària de 18 quilòmetres, que servirà per connectar les capitals de l`Alt Penedès i el Garraf. A més es construiran tres noves estacions

La presentació d’aquest estudi de traçat és el primer pas de cara a que aquesta línia de tren que ha de servir per unir la costa amb l’interior, sense passar per Barcelona, sigui una realitat. A nivell de les nostres comarques aquesta nova línia ha de servir per tal d’unir a través del ferrocarril Vilafranca i Vilanova, gràcies a una línia de nova construcció. De fet, el total d’aquesta nova línia és de 106 km, dels quals 55 son de nova construcció. Entre aquests últims hi ha d’haver els 18 quilòmetres que serviran per unir la capital de l’Alt Penedès amb la capital del Garraf. Dels 18, es preveu que 10 siguin de túnel; i es construiran tres noves estacions, a les Roquetes, l’Hospital de Sant Camil i Canyelles.

Després de l’arribada a Vilafranca, aquesta nova línia aprofitarà l’existent C-4 per anar des del Penedès fins a Martorell, passant per La Granada, Laver-Subirats, Sant Sadurní i Gelida.

El projecte que avui presentava el govern hauria de ser una realitat de cara al 2016, i comportarà una inversió de 1.227 milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: