Dissabte, 21 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El casc antic de Vilafranca forma part d’un llibre que s’ha editat aquestes festes sobre barris anti

Es un llibre de gran format que compagina fotografies i text. Precisament les fotografies son obres de dos vilafranquins, Pere Pascual i Rosina Ramirez.

Editat per Angle Editorial, el llibre es titula precisament "Barris antics de Catalunya", i consisteix en un passeig per diversos centres històrics de poblacions de Catalunya, entre les quals hi ha Vilafranca. Es tracta d’un llibre de gran format, en que la fotografia te una gran importància i s’acompanya de descripcions dels principals monuments i carrers.

L’editor del llibre, Eudal Tomasa, comentava que Vilafranca forma part del llibre juntament amb d’altres poblacions tant de la Catalunya Vella com de la Nova.

De fet, Tomasa comenta també que la intenció del llibre és defensar la tesi de l’evolució i el manteniment dels cascs antics al llarg de la història, i la voluntat també de reflectir el seu valor com a conjunt, i no només per una peça o element monumental particular. Una tesi que es defensa amb les fotografies, que tenen molta importància en aquest llibre, però també en el text

Com a curiositat es pot dir que les fotografies han estat realitzades per els vilafranquins Pere Pascual i Rosina Ramirez; mentre que el text és dels geògrafs Carles Carreras o Lluís Frago.

El llibre, que ha comptat amb el suport de Caixa Manresa, es pot trobar ja a les llibreries de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: