Dissabte, 21 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU proposa que l’equip de govern reconsideri la proposta de construcció d’un aparcament a la Rambla

El grup municipal de CiU a Vilafranca, encapçalat per Pere Regull, ha avançat als mitjans de comunicació que en el proper ple presentarà una moció demanant que l’equip de govern reconsideri la proposta

L’ajuntament ha contractat un estudi que conclou que Vilafranca necessita almenys 300 places d’aparcament més , i proposa com a millor alternativa la construcció d’un aparcament a la Rambla de Sant Francesc de dues plantes i 290 places.

Per convergència el nou aparcament és una necessitat urgent per mantenir la capitalitat comarcal i el futur del comerç.

Un cop analitzat aquest estudi CiU apunta que hi caben moltes més places en un aparcament de dues plantes a la Rambla de Nostra Senyora que a la de Sant Francesc.

Per tan CiU considera que seria millor fer l’aparcament de la Rambla de Nostra Senyora, amb capacitat per a 460 places, enlloc de les 290 que es proposen per la Rambla de Sant Francesc. A més es recorda que el procés participatiu que es va fer per planificar les obres de la Rambla Nostra Senyora ja va detectar aquest necessitat dels veïns. Per aquest motiu presentaran una moció en el proper ple.En aquests moments Vilafranca disposa d’una ratio d’aparcament en el centre de 28 places per cada mil habitants, mentre que a Vilanova és de 44 i a Granollers és de 139.

Segons l’estudi encarregat per l’ajuntament l’aparcament de la Rambla de Nostra Senyora comporta dificultats superiors perquè té escassa distància als fonaments dels edificis contigus, però CiU apunta que hi ha sistemes de construcció que resolen aquest problema. D’altra banda caldria tallar la circulació totalment als vehicles durant les obres. CiU proposa fer les obres en dues fases, afectant una banda de la rambla en cada fase. A més Pere Regull ha destacat el seu compromís de fer costat l’equip de govern en aquest projecte i no fer-ne cap ús polític pel fet de tenir aquesta obra sense acabar en periode electoral. CiU també considera que l’obra l’hauria d’assumir directament l’ajuntament enlloc de fer una concessió a l’empresa SABA, perquè n’aprofiti el rendiment comercial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: