Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU presentarà la moció de censura tot i que la data definitiva encara no està fixada

CiU presentarà la moció de censura a la secretaria de l’ajuntament durant aquesta setmana. Els onze regidors que donen suport a la moció hauran de fer la seva signatura

Per tant, la idea és que aquest ple que comportaria el canvi de govern a l’ajuntament de Vilafranca es faria tornant de setmana santa. El portaveu del grup municipal de CiU Pere Regull ha dit que Vilafranca no pot esperar més i, de fet, considera que ja s’havia d’haver presentat la moció al mes de desembre. De totes maneres, Regull s’ha curat en salut i ha dit que, de moment, el tema de la moció està “al sac”, però vol esperar a tenir les signatures, per donar-la per lligada. En aquest sentit, apunta que les majories en favor de donar suport a la moció dels dos altres partits que la secunden, ERC i CUP, han estat prou elevades com perquè es puguin tirar enrere. Per això, confia en que prosperi.

Pel que fa a l’assemblea d’ERC i el fet que el regidor d’aquesta formació Pep Quelart marqués les condicions dels republicans, Regull ha dit que aquestes ja formen part del document programàtic elaborat per CiU amb aportacions d’ERC i la CUP.

Regull també s’ha mostrat convençut que el nou govern que sorgís després de la moció, format per CiU i amb la possibilitat de que hi entri ERC, podria garantir l’estabilitat i la governabilitat a Vilafranca. Principalment per la confiança que té en el seu equip i perquè estan segurs de que la resta de forces polítiques representades a l’ajuntament, inclòs el PSC, també busquen el millor per Vilafranca. El convergent deia que, en política municipal, es tracta de buscar complicitats i trobar el millor per als ciutadans.

Des del grup municipal de CiU han apuntat, d’altra banda, que tenen una proposta de pressupostos municipals gairebé enllestida però que no compten amb el vot de la CUP, ja que aquests no són participatius. Regull ha tornat a apuntar que les prioritats del nou govern, que encapçalaria ell com a primer alcalde convergent després de trenta anys de govern del PSC, passarien per aplicar mesures anticrisi, tirar endavant amb celeritat projectes com el nou ambulatori, apostar per la Vegueria Penedès i fomentar les polítiques socials, per exemple.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: