Dissabte, 21 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PQPI-PTT d’auxiliar de vivers i jardins treballa per donar valor paisatgístic als accessos a Vilafranca

Durant aquestes setmanes els joves del Programa de Qualificació Professional Inicial-Pla de Transició al Treball de l’especialitat de vivers i jardins han donat suport a actuacions de millora en espais periurbans, fent treballs d’enjardinament als parterres laterals de l’avinguda de Tarragona, en el seu accés al nucli urbà.

Des de l’Àrea de Serveis Urbans de l’Ajuntament, es van plantejar un seguit de propostes amb la finalitat de millorar paisatgísticament els accessos a Vilafranca. Ara, amb l’inici de l’enjardinament dels parterres laterals de l’avinguda de Tarragona portat a terme per l’alumnat del PQPI-PTT, s’inicia una primera fase d’aquests treballs de millora.

El pla d’estudis del PQPI-PTT combina una formació professional del sector, amb aprenentatges de tipus més general on es treballen coneixements de l’entorn social, llengua, matemàtiques, tecnologies de la informació i la comunicació, amb activitats aplicades a la vida quotidiana i altra formació relacionada amb el seu desenvolupament personal i d’assessorament professional.

Aquestes actuacions per una banda permeten a l’alumnat adquirir les competències professionals del sector en entorns productius reals i, per altra, són actuacions que tenen una repercussió important en el territori, ja que es planteja amb la finalitat d’incrementar el valor paisatgístic d’un dels principals vials d’entrada a la vila. Un dels alumnes, en Joan de Fez, explica d’aquesta manera el que estant aprenent.

El PQPI-PTT es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i, des del curs 2013-2014, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: